مقدمه
یکی از مهمترین دلایل تغییرات در الگوهای کسبوکار، توسعه فناوریهای و بهتبع آن شکلگیری تحوّلات دیجیتال میباشد. بررسی روندهای فناورانه پیشرو نشان میدهد، تغییرات فناورانه را میتوان در سه دسته اصلی و سه پیشران کلان دستهبندی نمود. هوشمندی، دیجیتالی شدن و پایداری را میتوان فصل مشترک همه روندهای اثرگذار بر حوزهها و صنایع مختلف در آینده دانست.
کلانروندها و پیشرانهای فناورانه
هر کدام از محورهای فوق، به تنهایی و یا به صورت مشترک بر حوزههای کسب و کار اثر میگذارند، بازیگران جدیدی بروز پیدا خواهند کرد، خدمات و محصولات جدید ارائه میشوند و اکوسیستم کسبوکار دستخوش تغییرات قابل توجهی خواهد شد. این پیشرانهای تغییر، موجب پیدایش مفاهیمی در اقتصاد و کسب و کار شدهاند که امروزه فراوانی آن در ادبیات سیاستگذاری علم و فناوری چشمگیر و قابل توجه میباشد. درواقع میتوان این گونه عنوان کرد که اساس پارادایمهای اقتصادی مبتنی بر دانش و نوآوری را بر چند بعد اصلی به نام «اقتصاد دیجیتال»، «اقتصاد چرخشی»، «اقتصاد اشتراکی»، «اقتصاد خلاق» و «اقتصاد تجربه» و «انقلاب چهارم صنعتی» میتوان تصویر کرد که هر کدام متاثر از روندها و تغییرات فناورانه، حوزههای جدید کسب و کار را با خود به ارمغان خواهند آورد.
امروزه سرعت روزافزون نفوذ فناوریهای نوین در ساختارهای اقتصادی و اجتماعی سیاسی فرهنگی و ارائه شبکههای دیجیتالی از طریق تعامل ارکان تحوّل دیجیتال در سه لایه توانمند ساز ، کاربرد و آثار ، تدوین نقشه راه تحوّل دیجیتال و طراحی الگوی حرکت به سمت ایران دیجیتال/سازمان دیجیتال را اجتنابناپذیر مینماید
در راستای تحقّق و نقشه راه ایران دیجیتال ارکان جهت ساز آنکه شامل چشمانداز ، آرمانها ، اهداف ، راهبردها، سیاستها و پروژه است در سه لایه توانمند سازها ، کاربردها و آثار و متأثر از نگاشت راهبردهای تحوّل دیجیتال تدوین شده است.برای مطالعه ادامه این گزارش متوانید از اینجا اقدام کیند.