بنیاد آلا پس از رصد فضای امر خیر در کشور و گذر به مرحلهٔ مسئله شناسی، به اهمیت ساماندهی به امور خیر و افزایش بهرهوری منابع خیر در کشور پی برد و در این راستا علاوه بر تصدیگری امور خیر (خیر جاری) که امکان لمس پیوستهٔ مشکلات تصدیگری را فراهم میکند، به راهبری امور خیر (خیر ماندگار) نیز میپردازد.
این بنیاد بر این باور است که راهبری امور خیر در کشور تنها با اتّکا بر دانش امکانپذیر است و برای دستیابی به این دانش، علاوه بر استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه، پژوهشگران و فعالان حوزهٔ امر خیر در قالب کمیتهٔ علمی مشورتی، فهرستی از اولویتهای پژوهشی این حوزه در سند خیر ماندگار تدوینشده و سالانه متناسب با منابعی که به خیر ماندگار اختصاص داده میشود، اجرایی خواهند شد.
در افق ۵ سالهٔ آلاء ۸۰ درصد منابع صرف بخش خیر ماندگار خواهد شد. این در حالی است که اکنون تنها ۲۰ درصد از منابع آلاء به خیر ماندگار اختصاص دادهشده است.
به گفته دکتر طیب نیا، طبق گزارشی که سازمان آمار منتشر کرده است؛ میانگین سالانهٔ کار داوطلبانهٔ زنان ۳ دقیقه در روز و مردان ۱ دقیقه در روز بوده است. با توجه به برابری جمعیت زنان و مردان در کشور، میانگین سالانهٔ کار داوطلبانهٔ ایرانیان ۲ دقیقه در روز است. درگذشته این آمار ۳ دقیقه در روز گزارششده است که نشان از کاهش کار داوطلبانه در کشور دارد. این آمار در آمریکا ۸ دقیقه در روز و در برخی از کشورها به ۲۰ دقیقه در روز میرسد. بررسی علل کمبود اقبال مردم به انجام کار داوطلبانه نیاز به پژوهش و تخصیص منابع به پژوهش در این عرصه دارد.






