گزارش حکمرانی در عمل ۱۳: اقتصاد ایران

گزارش حکمرانی در عمل ۱۳: اقتصاد ایران


آرشیو اخبار
حوزه سیاستی : سیاست گذاری اقتصاد
سال نشر : 1395/07/12



آئین رونمایی از کتاب مقدّمه‌ای بر اقتصاد ایران در اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاست‌گذاری دانشگاه شریف برگزار شد. این کتاب جدیدترین اثر دکتر عباس شاکری، استاد اقتصاد و رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی است که با رویکردی جدید درزمینهٔ اقتصاد ایران به نگارش درآمده است. در این جلسه دکتر شاکری ابتدا به معرفی کتاب پرداختند و مشکلات موجود در بخش‌های مختلف اقتصاد ایران را مورداشاره قرار دادند و عنوان داشتند که هدف کتاب حاضر ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات کنونی اقتصاد ایران است. وی مواردی همچون موضوع توسعه، مبحث تولید، بخش نامولد اقتصاد، بخش تجارت، موضوع حجم دولت و وظایف باقیمانده آن و … را به‌عنوان مسائلی از اقتصاد ایران معرفی کرد که در این کتاب به آن‌ها پرداخته‌شده و سعی شده که راهکارهایی جهت حل مشکلات این حوزه‌ها ارائه شود.

در ادامه جلسه دکتر حسن سبحانی، عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران ضمن اشاره به برخی از مشکلات کنونی اقتصاد ایران، عملکرد این کتاب را در مواجهه با مشکلات اقتصاد ایران مثبت ارزیابی کرد و آن را دارای رویکرد جدیدی درزمینهٔ پرداختن موضوع اقتصاد ایران دانست. وی عنوان داشت که در این کتاب به مسائل اصلی اقتصاد ایران پرداخته‌شده و در آن اسطوره جدایی علم از ارزش شکسته شده است.

سپس دکتر سید احسان خاندوزی، مدیر دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس و عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه ضمن تشکر از دکتر شاکری، پیچیدگی واقعیات اقتصاد ایران و نیز اعوجاجی که دستگاه تحلیلی متعارف ایجاد کرده است را به‌عنوان مشکلاتی که پرداختن به اقتصاد ایران را سخت می‌کند معرفی نمود. وی وجود تحلیل در کنار داده‌ها و اطلاعات فراوان در این کتاب را از نقاط برجسته آن دانست.

وی در ادامه اشاره کرد که باوجود بررسی‌های مناسبی که در این کتاب از مسائل اقتصاد ایران صورت گرفته، جای برخی از مسائل در آن خالی است. مثلاً موضوع نظام تصمیم‌گیری در اقتصاد ایران و یا مسئله بازار کار و پیچیدگی‌های آن مواردی هستند که در تحلیل اقتصاد ایران باید به آن‌ها نیز پرداخته شود. وی همچنین عنوان داشت که در این کتاب شاهد تلفیقی از تحلیل‌های خرد و کلان از مسائل اقتصاد ایران هستیم اما به نظر می‌رسد که در انتهای کتاب نیازمند یک تحلیل از فراز همه تحلیل‌ها هستیم و جای خالی یک فرا تحلیل از مجموعه زحمات کشیده شده در این اثر دیده می‌شود.