گذار به نسل جدید حکمرانی

گذار به نسل جدید حکمرانی


حکمرانی عصر دیجیتال



در ادامه ایشان در موضوع محوریت کنفرانس اظهار داشتند که انتقال نسل در حاکمیت تاکید بر هموار شدن مسیر حکمرانی برای جوانان است.ایشان یکی از تفاوت های کنفرانس امسال را نسبت به دو کنفرانس پیشین، فراخوان ارسال ویدئو از سوی پژوهشگران عنوان و خاطرنشان کردند: در کنفرانس های اول و دوم صرفا فراخوان مقاله داشتیم اما در سومین کنفرانس حکمرانی از پژوهشگران و سیاستگذاران درخواست کرده‌ایم در ویدئوهایی ۲ تا ۴ دقیقه ای، محصولات سیاست گذارانه خود را که شامل اثربخشی سیاستی و یا یک ایده خوب برای رفع مشکلات اساسی کشور می باشد را به دبیرخانه کنفرانس ارسال کنند.

 

در ادامه دکتر سهراب پور رییس اسبق دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشکده سیاست گذاری شریف با اشاره به اینکه حکمرانی مقوله جدیدی در کشور ماست، اظهار داشتند: امسال سومین کنفرانس حکمرانی در کشور برگزار می شود و دو کنفرانس قبلی نتیجه خوبی را داشته است و مورد استقبال نهادهای سیاست گذار قرار گرفته است. همچنین ایشان افزودند، سومین کنفرانس حکمرانی بر استفاده از جوانان در حاکمیت تأکید دارد و به این موضوع می پردازد که نسل قدیم مدیران و حکمرانان باید به نسل جدید مدیران مشاوره و راهنمایی بدهند و کارهای اجرایی برعهده جوانان باشد. رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر لزوم تغییر نسل در حاکمیت و استفاده از جوانان در دستگاه های اجرایی تأکید داشتند.به گفته ایشان، این دانشگاه در استفاده از جوانان در مدیریت بخش های مختلف دانشگاه، نتایج خوبی گرفته و رضایت مندی بالایی از تغییر نسل مدیران دانشگاه کسب کرده است.

 

دکتر فتوحی فیروزآبادی رییس دانشگاه صنعتی شریف افزود، دانشگاه شریف یک دانشگاه پیشرو در مسائل حکمرانی و سیاست گذاری است و نگاه خوبی به مباحث میان رشته ای دارد. در سال گذشته در دانشکده مدیریت با همکاری پژوهشکده سیاست گذاری شریف، مقطع کارشناسی ارشد رشته سیاست گذاری ایجاد گردید و در این مقطع پذیرش دانشجو صورت گرفت. همچنین ایشان به برخی از اثربخشی های پژوهشکده سیاست گذاری در کشور اشاره داشتند. تدوین بسته ی نجات صندوق های بازنشستگی، طرح عادلانه سازی یارانه های انرژی و اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده از دستاوردهای سیاستی این پژوهشکده می باشد.

 

در ادامه این نشست خبری، دکتر روستا آزاد رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی، استفاده از دانش مدیریت در امور جاری کشور روز به روز اهمیت بیشتری می یابد گفت: لازم است از نسل جوان در مدیریت در کنار نسل قدیم استفاده کنیم. رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: کنفرانس حکمرانی می تواند در تغییر نسل مدیران و همچنین اعمال دانش مدیریت به خصوص در بخش هایی که چالش اساسی داریم مانند محیط زیست، اشتغال و مسائل اجتماعی کمک کرده و نیاز ما به تفکر بیشتر در رفع این چالش ها نسبت به گذشته را برطرف کند. به گفته دکتر روستا آزاد، برخورد مثبتی که حکمرانان کشور نسبت به حضور و استفاده از دستاوردهای این کنفرانس در دو سال گذشته داشته اند، کاملاً مشهود بوده است.

 

دکتر محمدرضا موحدی معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف نیز در ادامه این نشست بیان کرد: یکی از دغدغه های ما تاثیرگذاری بر روند پیشرفت کشور است. دانشگاه نیز که محل تولید فکر است بر روی این موضوع تمرکز کرده و می تواند با تولید فکر و تعامل با مراکز سیاستی به سیاست گذاری کشور کمک کند. به عنوان نمونه، مجمع تشخیص مصلحت نظام با همکاری پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتیی شریف این هدف را دنبال می کند. وی با تاکید مجدد بر محور اصلی سومین کنفرانُس عنوان نمود که  باید زمینه ورود موثرتر نسل جوان به حوزه حاکمیت کشور را هموار نماییم.

 

دکتر ملکی رییس پژوهشکده سیاست گذاری شریف با اشاره به فاصله میان اصحاب نظر و اصحاب عمل اظهار کردند در کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی ترکیب خوبی از این دو حوزه داریم و این کنفرانس موجب افزایش تعامل میان آنها می باشد. این کنفرانس درصدد ایجاد ارتباط و گفتگو میان مجریان و پژوهشگران است. وی گفت: دانشگاهیان سعی می کنند تحلیل ها را بر اساس یافته ها و شواهد نسبت به وضعیت کشور، چالش ها و راه حل ها ارائه دهند، اما همیشه بین بخش اجرایی کشور و دانشگاهیان فاصله بوده و هر کدام از این دو طیف نسبت به هم گلایه دارند که این همایش می تواند این شکاف و فاصله را پر کند.

 

سومین کنفرانس حکمرانی چهارشنبه و پنج شنبه ۲۵ و ۲۶ دی ماه در محل سالن همایش های صدا و سیما برگزار می شود که تمرکز کنفرانس سوم بر انتقال نسل در حاکمیت می باشد.

 

برای اطلاعات بیشتر به سایت سومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی مراجعه نمایید.