چالش‌های تنظیم‌گری رمز ارزها

چالش‌های تنظیم‌گری رمز ارزها


آرشیو اخبار
حوزه سیاستی : سیاست‌پژوهی
سال نشر : 1401/02/25



باشگاه سیاست پژوهی باهمکاری پارک فناوری پردیس در یازدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری اینوتکس اقدام به برگزاری نشست هایی با عنوان فروم حکمرانی در تاریخ 20 و 21 اردیبهشت ماه کرد. در این نشست‌ها تلاش شد با همکاری سیاستگذاران بخش دولتی و فعالین بخش خصوصی، مهم‌ترین مسائل نوآوری و فناوری کشور از زاویه دید حکمرانی مورد بررسی و تحلیل قرار بگیرد.

در یکی از این نشست­ها که با عنوان چالش‌های تنظیم‌گری رمز ارزها که با حضور اشتریان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، دکتر صمدی راد مدیرعامل شرکت ققنوس و دکتر راد مدیرعامل شرکت نوبیتکس برگزار شد به اصلی ترین چالش­های موجود برای تنظیمگری رمزارزها اشاره شد.

اشتریان که سابقه فعالیت سیاستگذاری در زمینه ارزهای دیجیتال در کارنامه خود دارند بیان کرد: در بهترین سیاست‌گذاری در بسیاری از موارد، ناسیاست‌گذاری است و این در بحث رمزارزها هم صادق است. بحث رمزارزها در ایران از دو حیث امنیتی است: تامین امنیت و اقتصاد سیاسی. از حیث تامین امنیت، نهادهای امنیتی نه‌تنها در ایران بلکه در دیگر کشورها مداخله می‌کنند. اما حیث اقتصاد سیاسی رمزارز به صورت خاص در ایران محل ورود نهادهای امنیتی است. اشتریان اضافه کرد دولت به دنبال غذای آماده و فست فود است. بخش خصوصی حتماً باید با همکاری چند وکیل عمومی حرفه‌ای، پیش‌نویس آیین‌نامه مرتبط را تهیه کرده و به دولت ارائه دهد. دولت دچار مشکل تاخیر است. این در حالیست که نظام کارشناسی بخش خصوصی به شدت قدرتمند شده و قابلیت‌های زیادی دارد.

صمدی راد با اشاره به اینکه تجربه تنظیم‌گری رمزارز در کشورهای دیگر به بلوغ نسبی رسیده و عمده بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری به این نتیجه رسیده‌اند که قرار است چه کار کنند بر اهمیت سیاستگذاری شفاف در این حوزه تاکید کرد.
راد تصریح کرد حوزه رمزارزها دو جنبه سرمایه‌گذاری و ابزار پرداخت دارد. جنبه سرمایه‌گذاری که شامل انتشار توکن و اوراق مشتقه است مستلزم تنظیم‌گری توسط بورس است. اما در کشور ما بورس تاکنون ورود نکرده و این باعث نبود حمایت در این حوزه شده است.