یکی از ابعاد مهم نظام حکمرانی صنعت نفت و گاز کشور ایران قراردادهای نفتی است؛ زیرا قراردادهای نفتی ابزار مناسبی برای تحقق بخشی از سیاستهای تولید صیانتی و افزایش توانمندی شرکتهای عملیاتی (E&P Co) هستند. اندیشکده حاکمیت بامطالعه تطبیقی قراردادهای صنعت بالادست نفت و گاز کشور نروژ مدلی برای نحوه توزیع ریسک مالی و تصمیمگیری در قراردادهای نفتی کشور ایران پیشنهاد میدهد.
بر همین اساس در این گزارش چند ابزار مالی تنظیم گری برای دولت بهمنظور تولید صیانتی از مخازن نفتی پیشنهادشده است. نکته قابلتأمل این است که این ابزارها مالی بهصورت خودتنظیم بوده و تا حدی موجب کاهش فسادها و رانتهای این صنعت میشوند. بهمنظور افزایش توانمندی شرکتهای عملیاتی نیز مدلی برای سرمایهگذاری مشترک شرکتهای داخلی و خارجی در قراردادهای نفت و گاز پیشنهادشده که بر اساس همین مدل شرکت دولتی استات اویل نروژ رشد قابلتوجهی داشته است. در این گزارش سعی بر این شده است نحوه توزیع ریسک مالی و تصمیمگیری بین شرکت داخلی و خارجی جهت تحقق سیاستهای مذکور توضیح داده شود.
با توجه به ملاحظات و تعهدات حرفهای اندیشکده در انتشار محصولات، در صورت تمایل جهت حضور در اندیشکده و مطالعه نسخه چاپشده گزارش با دفتر اندیشکده تماس حاصل فرمایید.