خلاصه یادداشت
#پرونده_سیاستی 2 | میراث حکمرانی دولت شهید رئیسی
نگاهی به برخی نتایج پیمایش ملی اعتماد به دولت سیزدهم
🔻در واپسین روزهای اسفند سال ۱۴۰۲، با حمایت مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، پیمایشی ملی با هدف سنجش سطح اعتماد مردم به دولت سیزدهم با همکاری مشترک اندیشکده حکمرانی شریف و مرکز بینشهای رفتاری ایران انجام گرفت.
🔻 پررنگترین نقطه مثبت دولت شهید حجتالاسلام رئیسی در نگاه مردم این است که باور دارند دولت از شرایط زندگی آنها اطلاع دارد. بیش از دو سوم افراد بیان داشتهاند که دولت از وضعیت اقتصادی خانوادههای ضعیف بهخوبی اطلاع دارد و معتقدند که درد و محرومیت آنها را لمس میکند.
🔻 یکی از محورهای ادراک از درستکاری دولت این تصور است که بین بخشهای مختلف آن هماهنگی وجود دارد؛ به این معنا که بخشهای مختلف دولت بهدلایل مختلفی چون تردید، واهمه و یا مصممنبودن یا یکدیگر اختلاف نظر ندارند و مدام تصمیمات خود را تغییر نمیدهد.
🔻 اصلیترین ویژگی که از سوی مردم مورد تحسین واقع شده، خیرخواهی دولت برای آنهاست و افراد معتقدند حتی اگر دولت آنطور که باید عملکرد خوبی نداشته باشد و کشور با چالشها و مشکلاتی دست و پنجه نرم کند، با این حال از شرایط آنها و مخصوصا اوضاع و احوال زندگی روزمره اقشار فقیر و ضعیف خبر دارد.
🔻 مردم دولت شهید حجتالاسلام رئیسی را از جنس خودشان میدانند و معتقدند اعضای دولت آنها را درک میکنند، از حال و روز و زندگی روزمره آنها و بهویژه اقشار ضعیفتر و نیازمند خبر دارند و بهدنبال خیر و صلاح آنها هستند؛
🔻 این موضوع سرمایه ارزشمند و بزرگی است که در شرایط بیاعتمادی گروههایی از مردم به دولت و حاکمیت، میتواند برای انجام اصلاحات توسط دولت بعدی مورد استفاده قرار بگیرد.