با توجه روند فزایندهٔ فراملی شدن فعالیتهای خیر، جلسهای برگزار شد تا ماحصل مطالعات آقای قاسمزاده را دربارهٔ خیریههای غربی فعال در حوزهٔ ایران بشنویم. اهم نکاتی که در این جلسه مطرح شد بدین قرار است:
نگاه به خیریههای غربی فعال در حوزهٔ ایران بیشتر از زاویه امنیتی و سیاسی بوده است و خلأ نگاه فرهنگی و اجتماعی به این خیریهها احساس میشود. بدین منظور، در گام نخست اندیشمندان ایرانی فعال در مراکز فکری غرب شناسایی شد و در ادامه مراکز ایرانشناسی آمریکا مطالعه و بررسی شد. بودجه اغلب این مراکز از کمکهای خیریه فراهم میشود. افزون بر این، این مراکز ارتباطات گستردهای با سمنها و خیریههای ایرانی دارند. برای مثال مدرسه هنر احساسات که در حوزه بیماران اوتیسم ایران کار میکند با یکی از دانشگاههای مطرح آمریکا درزمینهٔ اوتیسم همکاری میکند.
بسیاری از مراکز غربی، در آغاز در کشورهای حوزه خلیجفارس فعالیت میکردهاند و سپس فعالیتشان را به ایران گسترش دادهاند. فعالیت این مراکز بیشتر در این زمینههاست: حقوق بشر، حقوق زنان، بیماریهای خاص، حقوق کودکان، اقلیتهای دینی و ادبیات فارسی.
یکی از این بنیادها، بنیاد احساسات فرهنگی است که خانم طاهره شفیعی در سال ۲۰۱۲ راهاندازی کرده است. پروژه بورسیه احساسات فرهنگی، برگزاری همایش اوتیسم با همکاری بنیاد بیماریهای خاص، نمایشگاه قلب ایران با موضوعات حقوق بشری و آشنایی با زنان موفق با همکاری با بنیاد زنان ایرانی-آمریکایی از مهمترین برنامههای سالهای اخیر این بنیاد بوده است.
از دیگر بنیادهای فعالی که در این جلسه بررسی شد میتوان به بنیاد زنان ایرانی-آمریکاییِ خانم بیتا دریاباری، مرکز مطالعات فارسی مؤسسه روشن دانشگاه مریلند و بنیاد امید مهر اشاره کرد.