برنامههای در حال انجام, حوزه های تخصصی, حکمرانی انرژی و توسعه پایدار, حکمرانی در عمل, حکمرانی در عمل برگزارشده, حکمرانی نفت و گاز, رویدادها
در بخش انرژی ایران مسائل مهمی از قبیل: وابستگی دولتها به درآمدهای نفتی، یارانه انرژی، تولید غیر صیانتی، عدم تحقق برنامههای تولیدی از میادین نفت و گاز، عدم تحقق برنامه تزریق گاز به میادین نفت و گاز، افزایش مصرف گاز خانگی، بازدهی پایین در بخش تولید، توزیع و انتقال برق، سوزاندن اغلب گازهای همراه نفت، عدم بهرهگیری از موقعیت منحصربهفرد ژئوپلوتیک در دیپلماسی و صادرات انرژی وجود دارد. هر یک از این مسائل دلایل خاصی برای عدم تحققشان وجود دارد، اما وقتی همگی بهصورت یکپارچه دیده میشود، مشکلات ساختاری و حکمرانی انرژی ایران را به ذهن یادآور میشود.
چند ماه پیش، جلسهای بین سران سه قوه تشکیل شد و مسئله ایجاد تغییرات ساختاری در ۴ وزارت خانه ازجمله تشکیل وزارت انرژی با ادغام بخش برق وزارت نیرو در وزارت نفت مطرح شد. حال سؤال اینجاست که آیا مشکل حکمرانی انرژی ایران با توضیحاتی که داده شد با تشکیل وزارت انرژی حل خواهد شد؟ اگر آری، الزامات ایجاد این وزارت خانه با توجه به وضعیت فعلی حکمرانی انرژی ایران چیست؟
در این نشست، دکتر فرزاد مخلص الائمه، پژوهشگر حوزه سیاستگذاری انرژی، باتجربه ارزشمند ۲۰ ساله در صنعت نفت و انرژی، به ارائه نظرات خود در رابطه الزامات تشکیل وزارت انرژی خواهند پرداخت. بهطور خلاصه سؤالات محوری موردنظر این جلسه عبارتاند از:
- مسیر جدایی حکمرانی از تصدیگری در بخش انرژی چگونه باید باشد؟
- دلایل عدم استفاده از نظام اطلاعاتی شفاف در بخش نفت و نیرو برای تصمیمگیریها چیست؟
- نگاه حاکمیت ایران به بخش انرژی چیست؟ آیا این نگاه با سیاستهای کلان کشور تطابق دارد؟
- با توجه به بدهی ۳۰ هزار میلیارد تومانی وزارت نیرو، که موجب عدم رغبت وزارت نفت به ادغام خواهد شد، چه راهکاری برای حل این معضل وجود دارد؟
در پایان فرصت پرسش و پاسخ و بحث و گفتگوی جمعی، پیرامون مباحث مطرحشده، خواهد بود.
این نشست چهل و هفتمین نشست تخصصی حکمرانی در عمل است که توسط گروه سیاستگذاری انرژی و با حضور دکتر فرزاد مخلص الائمه، پژوهشگر حوزه سیاستگذاری انرژی، برگزار میگردد.
نکات درباره نشست:- نشست بهصورت کاملاً تخصصی برگزارشده و ظرفیت آن محدود است. لذا جهت حضور در نشست حتماً ثبتنام نمایید.
- جلسه رأس ساعت مقرر آغاز خواهد شد.