اولین جلسهٔ «کرسیهای بررسی راهبردی: نظام سیاستگذاری، آیندهپژوهی، حکمرانی و امنیت ملی» در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ در محل پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف با حضور آقای دکتر حسین تاش، معاون راهبردی دبیرخانه، آقای دکتر سهراب پور ریاست اسبق دانشگاه صنعتی شریف و آقای دکتر روستا آزاد ریاست سابق دانشگاه صنعتی شریف و برخی اساتید و صاحبنظران حوزهٔ سیاستگذاری برگزار شد. در مطلع جلسه آقای دکتر امامیان، مدیر اندیشکده، پس از خوشامدگویی و معرفی جلسه و اعضای آن طرح بحث اولیه را مطرح نمودند و پسازآن جناب آقای دکتر حسین تاش با شرح هدف شکلگیری جلسات به مراحل تکامل و چگونگی برگزاری جلسات پرداختند. ایشان به ضعف نگاه استراتژیک در سطح جمعی پرداختند و این کرسیها را ابزاری جهت حرکت به سمت تشکیل جمعهایی با شخصیت گروهی و قابلیت تفکرهای راهبردی در جهت گفتمان سازی و تأثیرگذاری اجتماعی دانستند. ایشان انتظار از این کرسیها را ارتقا سطح دغدغههای مدیریتی و ارائهٔ پیشنهادات راهبردی به معاونت راهبردی دبیرخانه عنوان کردند و مسیر حرکت موضوع را نه از دبیرخانه به کرسیها بلکه برعکس دانستند و تأکید کردند که کرسیها باید مسائل راهبردی مغفول را شناسایی کرده و راهنما و روشنگر دبیرخانه باشد.
در ادامه آقای دکتر امامیان شنیده شدن صحبت و نظر نخبگان را دغدغهٔ محوری جمعهای نخبگانی دانستند و بیان داشتند که منشأ اثر بودن بهعنوان موضوع مهمی در جهت تقویت و تحکیم این جلسات مطرح است.
پسازآن جناب آقای دکتر سهراب پور ریاست اسبق دانشگاه صنعتی شریف با قدردانی از معاونت راهبردی دبیرخانه برای تشکیل این جلسات، تغییر جهت نخبگان دانشگاه شریف به سمت رشتههای علوم انسانی را نشانهٔ بسیار مثبتی دانسته و مسیر مثبتی را در پیش رو ترسیم کردند.
جناب آقای دکتر روستا آزاد ریاست سابق دانشگاه صنعتی شریف نیز با طرح تفاوت میان فکر و عقل بهضرورت پیشبرد موضوعات مبتنی بر عقل مؤمنانه و نه مبتنی بر فکر تأکید کردند.
ایشان تحقیقات و پژوهشها را به چهار دستهٔ بنیادی کاربردی توسعهای و اجرایی تقسیم کرده و تأکید کردند این جلسات باید از تحقیقات بنیادی عبور کند و به سمت مسائل کاربردی و توسعهای حرکت کند. بهعنوانمثال ایشان مسائل مرتبط با اهل سنت را بهعنوان یک موضوع کاملاً مبتنی بر پژوهشهای کاربردی دانستند که اگر بهصورت صحیح به آن پرداخته نشود منجر به مشکل امنیت ملی خواهد شد.
پسازآن اعضا جلسه ضمن معرفی خود به اهم مسائلی که در چند ماه گذشته به آن اهتمام داشتند پرداختند و تبادلنظر کلی صورت گرفت. و بنا شد برای جلسات آتی موضوع تخصصی و کارشناسی توسط اعضا ارائهشده و پیرامون آن بحث و گفتوگو صورت گیرد.