governance talks report, برنامههای در حال انجام, تنظیمگری رسانه, حوزه های تخصصی, حکمرانی رسانه, رویدادها
گزارش Governance Talks 4: Media Regulation, Some International Trendsروز چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری میزبان دکتر مورای گرین از استرالیا بود تا در نشستی با عنوان روند جهانی تنظیم گری رسانه، زمینهای برای تبادلنظر فعالین این حوزه فراهم نماید.
دکتر گرین ابتدا ضمن معرفی سوابق و تجربیات بیستساله خود در حوزه رسانه اعم از فعالیتهای آکادمیک، رسانههای استرالیایی و اتحادیه رادیوتلویزیونهای آسیایی، به بحث درباره ضرورت و ظهور و بروز تنظیم گری در رسانه بهویژه در حوزه محتوا پرداختند. از دید ایشان همگرایی رسانهای باعث تضعیف رویکردهای کلاسیک تنظیم گری شده و میرود تا افق جدید از حکمرانی و تنظیم گری رسانههای نوین را پدید آورد. دو مقوله دیجیتالی شدن در تولید و توزیع و نیز جهانیشدن رسانهها نوع تحولات و رویکردها به رسانه را تعبیر داده است. کسانی که به آنها مخاطب گفته میشد دیگر بخشی از فرایند تولید و توزیع شدهاند.
در بخش دوم ایشان درباره مواردی که تنظیم گران بیشتر روی آنها متمرکز شدهاند مطالبی ارائه کردند. در این حوزه تنظیم گری محتوای آنلاین، تضمین تولید محتوای بومی و بسط و توسعه آن و نیز ماهیت فعالیت رسانهای در فضای همگرا شده و بین رسانهای مورد بررسی قرار گرفت.
در بخش انتهایی این سخنرانی دکتر گرین با استفاده از جعبهابزاری (toolbox) که تدوین کرده بودند به عمدهترین ابزارهای تنظیم گرانه در حوزه رسانه که بیشتر مورداستفاده تنظیم گران قرار میگیرد پرداختند.
ایشان با مرور نظام تنظیم گری رسانه در استرالیا و چند کشور دیگر، راهکارها و ابزارهای مورداستفاده تنظیم گری رسانه را در ۸ دسته تقسیم بندی کردند. بر این اساس ابزارهایی ازجمله اعطای معافیتهای مالیاتی، یارانه و بودجه پژوهشی بهعنوان ابزارهای تسهیلگرانه و اقداماتی همچون وضع مالیات، دریافت جریمه و الزام به تولید محتوای بومی ازجمله ابزارهای کنترلکننده هستند.
در پایان جلسه حاضرین به بحث و تبادلنظر درباره موضوعات مرتبط با تنظیم گری رسانه در ابعاد مختلف پرداختند.