گزارش حکمرانی در عمل ۸:  نقش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در فرآیند سیاست‌گذاری کشور

گزارش حکمرانی در عمل ۸: نقش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در فرآیند سیاست‌گذاری کشور


آرشیو اخبار
سال نشر : 1395/05/14



الگو‌های حکمرانی و تنظیم‌گری, برنامه‌های انجام شده, حوزه های تخصصی, حکمرانی در عمل, حکمرانی در عمل گزارش, حکمرانی پایدار

گزارش حکمرانی در عمل ۸: نقش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در فرآیند سیاست‌گذاری کشور 

این نشست در روز چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ با حضور دکتر سید احسان خاندوزی، هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر دفتر اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس و مدیر برنامه اقتصادی آکادمی حکمرانی اندیشکده، با موضوع نقش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در فرآیند سیاست‌گذاری کشور برگزار شد در ابتدای جلسه دکتر خاندوزی توضیح مختصری از تاریخچه مراکز پژوهشی وابسته به پارلمان در سایر کشورها ارایه نمودند و سپس تاریخچه و تحولات مرکز پژوهش‌های مجلس را از ابتدای تاسیس بیان کردند.

در ادامه ایشان به ویژگی‌های مرکز پژوهش‌ها شامل مستقل بودن از قوه مجریه و تغییر و تحولات سیاسی، تعلقات غیر بخشی، نگاه بین‌رشته‌ای و جامعیت در بررسی موضوعات، مدیریت غیر جناحی، بدنه کارشناسی جوان،‌ فربه نبودن سازمان و بروکراسی، تکیه‌بر ارتباط‌گیری نخبگان بیرونی و دسترسی باز به نتایج پژوهش‌ها اشاره نمودند.

همچنین به نارسایی‌هایی که منجر به کاهش اثربخشی فعالیت‌های مرکز پژوهش‌ها میگردد اشاره کردند که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: عدم الزام پارلمان به اعمال‌نظر مرکز پژوهش‌ها، عدم استقبال نمایندگان از نتایج پژوهش‌ها، عدم جذابیت شیوه ارائه نتایج پژوهش‌ها، عدم رتبه‌بندی خروجی‌های پژوهشی، کمبود دانشگاهیان توانمند برای تحقیقات پارلمانی، جای خالی مطالعات نظارتی و RIT (Regulatory Impact Assessment).

ایشان در ادامه توضیحاتی نیز در ارتباط با فرایند داخلی مرکز، اطلاعات ورودی، فرایند گردش کار داخلی و نوع خروجی‌ها و مورداستفادهٔ این خروجی‌ها ارائه نمودند.

در پایان نشست نیز حاضرین سوالات و پیشنهادات خود در رابطه با فعالیت‌های مرکز پژوهش را با ایشان مطرح نمودند و آقای دکتر خاندوزی نیز توضیحاتی در این باره ارایه کردند