سمنهایی که خود را عموماً در جایگاه اپوزیسیون قرار داده و با استراتژیهای نادرست درهای تعامل با دولت را بر روی خود میبندند. سازمانهایی که یادگیری را اولویت خود ندانسته و به اجرا بسنده نمودهاند.
ایشان بابیان این موضوع که در حال حاضر گفتمان همکاری دولت با سازمانهای مردمنهاد و همچنین همکاری بین سمنها نیز درحالتوسعه است افزود: در برنامههای کلان کشور و اسناد بالادستی جایگاهی برای سمنها در نظر گرفته نشده است و این برخلاف نقش سمنها بهعنوان رکن سوم توسعهٔ پایدار است.

درمان بابیان فعالیتهای جامعه یاوری در بسیاری از استانهای کشور کلید موفقیت این موسسه را اینگونه بیان کرد:
جامعه یاوری در ابتدا خود را از موضع اپوزیسیون درآورد و برخلاف سمنهای دیگر بهجای نقد دولت به همکاری با بخشهای دولتی پرداخته است. کارهای موردنیاز دولت را بهخوبی مطالعه کرده و با اشراف بر اسناد بالادستیِ حرکتِ دولت در بخش مدرسهسازی، این موسسه مردمنهاد سعی کرد که بهترین روش همکاری را برگزیند و آن را توسعه دهد.

مدیرعامل جامعه یاوری فرهنگی بابیان این موضوع که در حال حاضر در موسسه حدودِ ۱۲ نفر پرسنل مشغول هستند و این درحالیکه است که حدود ۸۵۰ پروژه در سراسر کشور در حال پیگیری دارد خاطرنشان کرد: فضای همکاری با سمنهای دیگر در موسسه یاوری بهخوبی شکلگرفته و تلاش کردهایم تا در بسیاری از مناطق از ظرفیتهای محلی همان منطقه استفاده نماییم.
پس از اتمام ارائه، باقی زمان جلسه به پرسش و پاسخ گذشت.





