اقتصاد رفتاری, اقتصاد سیاسی, برنامههای انجام شده, حوزه های تخصصی, کانال اقتصاد رفتاری
ببینید که چگونه کودکان ۵ ساله در برابر وسوسه خوردن یک کلوچه مقاومت میکنند!
خودکنترلیهمانطور که در مطالب گذشته صحبت کردیم تبیین مفهوم #خود_کنترلی و قدرت اراده یک سؤال جذاب برای روانشناسان و اقتصاددانان بوده است. اما اگر بخواهیم به اولین آزمایشهایی بپردازیم که سعی در تبیین این مفهوم داشته است، باید به آزمایش اثرگذار “والتر میشل” اشارهکنیم.
در دهه ۱۹۶۰، یکی از اساتید دانشگاه استنفورد، به نام والتر میشل، آزمایش جذابی را انجام داد که از آن زمان تاکنون مترادف وسوسه و قدرت اراده قرار گرفته است.
میشل در آزمایشش به کودکان خردسال ۴ یا ۵ ساله یک حق انتخاب ساده داد. او بچهها را، یکبهیک به اتاقی دعوت میکرد که در آن بر روی میز یک کلوچه (یا گاهی مارشملو) گذاشته شده بود، به بچهها گفته میشد میتوانند کلوچه را بردارند، ولی اگر ۱۵ دقیقه صبر کنند و به کلوچه دست نزنند، علاوه بر همان کلوچه، یک کلوچهٔ دیگر هم جایزه میگیرند.
یکپنجم بچهها توانستند در برابر وسوسهٔ شیرینی مقاومت کنند و ۱۵ دقیقه صبر کنند تا دو کلوچه دریافت کنند. اما یکپنجم بچهها حتی ۱ دقیقه هم نتوانستند مقاومت کنند و شیرینی را همان موقع خوردند.
والتر میشل با زیر نظر گرفتن هر دو گروه این بچهها در سالهای آینده (در سالهای تحصیلی و تا ۳۰ سال بعد) نشان داد آن دسته از بچهها که در برابر وسوسه کلوچه مقاومت کردند، نتایج تحصیلی بهتری کسب کردند، حقوق بالاتری دریافت کردند و کمتر مستعد چاقی بودند.
در ویدئوی بالا تقلای کودکان ۴ یا ۵ ساله را ببینید که برای وسوسه نشدن در برابر کلوچه تلاش میکنند.