به گزارش ایسنا، ولیالله سیف (رئیس بانک مرکزی) شب گذشته (۱۸/۱/۱۳۹۵) در یک گفتوگوی کوتاه خبری با تأکید بر اینکه مردمفریب نرخهای بالای سود برخی بانکها و مؤسسات اعتباری را نخورند، عنوان کرد که بانکها و مؤسساتی که سود بالاتری میدهند، نهادهای در حال ورشکستگی هستند که سود بیشتر میدهند تا زمان بخرند. وی تأکید کرد: سود بالا هزینه خطری است که سپردهگذار پذیرفته است.
بالاخره بانک مرکزی به نقش بانکها (مؤسسات مجاز تحت نظارت خود) در رقابت بر سر نرخ سود بانکی و افزایش آن و اینکه بخشی از آنها در حال ورشکستگی هستند، اعتراف کرد. پیشازاین مؤسسات مالی غیرمجاز فعال در بازار پول را عامل افزایش نرخ سود میدانستند.
سؤالی که میتوان پرسید آن است که چرا بانک مرکزی بهجای برخورد با بانکهای متخلف (انجام وظایف نظارتی خود) به نصیحت و هشدار به مردم روی آورده است و آیا چنین توصیههایی مؤثر است؟ بانک مرکزی نمیخواهد یا نمیتواند با بانکها و مؤسساتی که از خود او مجوز فعالیت گرفتهاند و تحت نظارت او فعالیت میکنند، برخورد کند؟
آنچه مهم است، تأثیر قابلتوجه نرخ سود بالای بیست درصد در حال حاضر بر تداوم رکود و بیکاری در کشور میباشد. تعلل و تأخیر بانک مرکزی در انجام برنامهها و سیاستهای اصلاحی مؤثر، منجر به تعمیق بحران بانکی میشود و البته هزینههای انجام اصلاحات را در آینده افزایش میدهد.