توضیحات
👤 علی سعد مدیر اندیشکده حکمرانی شریف
📃 توصیههایی به قوه عاقله نظام حکمرانی در بهرهمندی بهینه از رویداد اربعین
🔻 سنت پیادهروی اربعین که از دیرباز برای عرض ارادت به ساحت مقدس امام حسین(ع) و شهدای کربلا در کشور عراق برگزار میشد در سالهای اخیر به مرور تبدیل به اصلیترین و کانونیترین صحنه تبادلات فرهنگی بین دو ملت ایران و عراق تبدیل شده است.
🔻 به رغم تلاشهایی که جریانهای وحدتستیز در سالیان اخیر انجام دادهاند، حضور ایرانیان در راهپیمایی با شکوه اربعین موجب نزدیکی دو ملت ایران و عراق شده است.
🔻 شاید در سالهای دهه ۶۰ شمسی و بعد از آن تصویر چنین پیوندی بین این دو ملت بسیار دور از ذهن مینمود. اما اکنون عشق به حسین (ع) محور وحدت جامعه اسلامی و شیعی در ایران و عراق شده است.
🔻از نتایج مهم نشست و برخاست مردم دو سرزمین ایران و عراق نزدیک شدن دغدغه ها و آشنایی با مسائل یکدیگر است. دیدن مسائل از چشم طرف مقابل یکی از مسیرهای ایجاد همدلی، همسازی و تفاهم است.
🔻 شکلگیری ارتباطات فرهنگی و نزدیک شدگی متن ملتها، زمینه گسترش ارتباطات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را در سطح دولتها تسهیل میکند.
🔻 این ارتباطات علاوه بر تسهیل مراودات در سطح دولتها، در تعاملات فرهنگی، اقتصادی و بخشهای خصوصی متن ملتها را نیز توسعه میبخشد.
🔻 سرمایهگذاری در بازنمایی رسانهای متقابل ایران و عراق: شکلگیری مفاهمه و گفتوگوی سازنده وابستگی بالایی به تصویر ذهنی هر یک از طرفین گفتوگو از یکدیگر دارد. لذا تلاش برای بهبود و ارتقای تصویر ایرانیان در اذهان مردم عراق و بالعکس، جزئی ضروری از هرگونه برنامهریزی توسعه روابط دو کشور است.