رویداد تخصصی مدرسه تنظیم گری

رویداد تخصصی مدرسه تنظیم گری

دوره و کارگاه آموزشی

تاریخ رویداد زمستان 1400



مرکز مطالعات توسعه و رقابت با حمایت مادی و معنوی اندیشکده حکمرانی شریف و خانه اندیشه ورزان، در زمستان 1400 در محل خانه اندیشه ورزان راه­اندازی شده است. هسته اولیه این مرکز متشکل از پژوهشگران و فارغ التحصیلانی از دانشگاه‌های صنعتی شریف و تهران است که سال­ها سابقه پژوهش در مراکز پژوهشی مختلف از جمله خانه اندیشه ورزان، پژوهشکده مطالعات فناوری و اندیشکده حکمرانی شریف را داشته و مطالعه و پژوهش در زمینه تنظیم­گری و رقابت را به طور تخصصی از سال 1396 آغاز نموده­اند. از جمله دستاوردهای اعضای این مرکز در طی سال­های پژوهش می­توان به تدوین آیین نامه رقابت در بازارهای صوت و تصویر فراگیر و راه‌یابی آن به بخش نهایی مسابقه سالانه آنتی تراست فرانسه 2021 اشاره نمود. علاوه بر فعالیت پژوهشی، اعضای این گروه سابقه برگزاری دوره‌های متعدد آموزشی از جمله طرح شهید احمدی روشن بنیاد نخبگان را نیز دارا می­باشند.

با توجه به پیشینه تخصصی اعضای این مرکز و با توجه به اهمیت موضوع تنظیم­گری که عمدتاً در محافل آموزشی کشور مورد غفلت واقع شده است، این مرکز در تاریخ 11 و 12 اسفند 1400، نخستین دوره آموزشی تخصصی در زمینه تنظیم­گری را در چهار محور اصلی ذیل برگزار نمود.

تنظیم­­گری موضوعی است که در طی بیست سال اخیر، در محافل سیاستی و علمی کشور مورد توجه سیاست­گذاران، دولتمردان و اندیشمندان قرار گرفته است. با این وجود در دانشگاه­ها و در رشته­های مرتبط، سرفصلی مرتبط با تنظیم­گری تدریس نشده و نیروی انسانی متناسب با تقاضای موجود در کشور تربیت نشده است. لذا ناظر به اهمیت این موضوع، مرکز مطالعات توسعه و رقابت تصمیم گرفت تا در تاریخ 11 و 12 اسفند 1400، با همکاری خانه اندیشه ورزان، مدرسه­ای با محوریت تنظیم­گری برگزار نماید. این مدرسه در قالب چهار محور اصلی آموزشی با عناوین "مبانی تنظیم­گری"، "تنظیم­گری رقابت"، "تنظیم­گری رسانه­های دیجیتال" و "تنظیم­گری انرژی (نفت و گاز) " و  دو کارگاه تخصص با عناوین "کاربرد فناوری در تنظیم­گری" و "چالش­های اجرای تنظیم­گری" برگزار گردید. حامیان برگزاری این دوره عبارتند از:

  • خانه اندیشه ورزان؛
  • اندیشکده حکمرانی شریف؛
  • پژوهشکده سیاست­گذاری شریف
برای تدریس سرفصل­های انتخابی این دوره، تلاش شده است تا اساتیدی انتخاب گردند که علاوه بر سابقه مطالعات پژوهشی مرتبط با موضوع تدریس، از مشکلات و مسائل حوزه مورد نظر در کشور نیز آگاه بوده تا بتوانند ضمن انتقال دانش خود در این حوزه، مخاطبان دوره را با مسائل و مشکلات پیشرو در کشور نیز آشنا نمایند. علاوه بر موارد ذکر شده، انتخاب اساتیدی که امکان و فرصت تعامل حضوری با دانشجویان را داشته و از نسل جدید اساتید نیز باشند، در اولویت این مرکز بوده است. در جدول زیر محورهای آموزشی، کارگاه­های تخصصی و اساتید هر کدام ارائه شده است. 

گزارش تصویری