سومین نشست کمیته تخصصی «فرهنگ حکمرانی» جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد برگزار شد و لیست نامزدها برای ارائه به کمیته علمی بررسی شد.
به گزارش دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، سومین نشست کمیته تخصصی «فرهنگ حکمرانی» با حضور اعضای این کمیته و نامزدهای اعطای جایزه در حوزه «فرهنگ حکمرانی» برگزار شد.
سید محمدصادق امامیان، عضو شورای سیاستگذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد و همبنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف؛ سید محمدحسین سجادی نیری، رئیس هیاتمدیره انجمن سرمایهگذاری خطرپذی؛ مسعود حسنلو، دبیر ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی ریاست جمهوری و محمد توکلی معاون برنامهریزی و امور راهبردی حوزه هنری برگزار شد.
ضرورت حفظ شان جایزه روستاآزاد
مسعود حسنلو در این نشست با اشاره به نامزدهای اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد اظهار کرد: افراد برگزیده باید به معنای واقعی به دو موضوع حکمرانی و فناوری توجه کرده باشند. فرد یا مجموعه برگزیده باید به معنای واقعی فناور باشد نه اینکه از فناوری برای توسعه کار خود استفاده کرده باشد.
دبیر ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه توجه به کارکرد «حکمرانی» دیگر مولفهای است که باید برای اعطای جایزه در کانون توجه قرار گیرد، افزود: به هنگام اعطای جایزه باید به شخصیت مرحوم روستاآزاد توجه کرد؛ بنابراین باید افرادی برای اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد انتخاب شوند که منطبق با معیارهای لازم باشند.
وی ادامه داد: شأنیت جایزه روستاآزاد باید در کانون توجه قرار گیرد. منظور از شأنیت این است که شاید یک مجموعه به عنوان یکی از نامزدهای نهایی اعطای جایزه معرفی شود اما ارزش معنوی چندانی نداشته باشد. در چنین شرایطی با اعطای تقدیرنامه میتوان از مجموعهها یا افرادی از این دست تقدیر کرد.
چگونگی اقناع مردم برای انتخاب برگزیدگان در کانون توجه باشد
سید محمدحسین سجادی نیری در این نشست با اشاره به ضرورت چگونگی اقناع مردم برای معرفی برگزیدگان حوزه فرهنگ حکمرانی گفت: نکته مهم و اساسی برای اعطای جایزه این است که دلایل انتخاب برگزیده یا برگزیدگان جایزه روستاآزاد را برای مردم تبیین کنیم. نه تنها تبیین دلایل انتخاب برگزیدگان اهمیت دارد بلکه باید بدانیم که چگونه مردم را برای انتخاب فرد یا مجموعه برگزیده اقناع کنیم.
رئیس هیاتمدیره انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر با بیان اینکه توجه به مولفههای فناوری و حکمرانی برای انتخاب برگزیدگان باید در کانون توجه قرار گیرد، افزود: هنگامی که فرد یا مجموعه برگزیده را انتخاب میکنیم چه ارتباطی با فناوری و حکمرانی دارد.
وی با اشاره به شاخصهای داوری جایزه خاطرنشان کرد: به هنگام اعطای جایزه باید به شاخصههایی مانند شفافیت و خدمترسانی توجه ویژه کرد.
تقسیم جایزه، راهکاری برای انتخاب برگزیدگان
محمد توکلی نیز در این نشست درباره وضعیت نامزدهای اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد گفت: این احتمال وجود دارد که برخی افراد مجموعهها یک کار نوآورانه ارائه داده باشند اما عمل و اقدام آنها در حوزه حکمرانی قرار نمیگیرد.
معاون برنامهریزی و امور راهبردی حوزه هنری با بیان اینکه گاهی دو فرد یا مجموعه میتواند به عنوان برگزیده برای هرکدام از محورهای چهارگانه جایزه انتخاب شوند، گفت: گاهیاوقات، انتخاب فرد یا مجموعه برگزیده سخت است چرا که هر کدام دارای ویژگیهای منحصربفرد در حوزههای فناوری و حکمرانی هستند. در چنین شرایطی، انتخاب هر دو فرد یا مجموعه و تقسیم جوایز میتواند به عنوان یک راهکار برای انتخاب برگزیدگان و اعطای جایزه باشد.
سیدمحمدصادق امامیان نیز در جلسه نهایی فرهنگ حکمرانی با بیان اینکه توجه به محورهای «فناوری» و «حکمرانی» جایزه یک امر ضروری است، گفت: تقسیم جوایز برای انتخاب برگزیدگان میتواند راهکار مناسبی باشد و با تقسیم جایزه موافق هستم.
ضرورت ارائه مناسب عملکرد در کنار اقدامات مناسب
عضو شورای سیاستگذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ادامه داد: گاهی اوقات یک مجموعه یا فرد در حوزه حکمرانی اثرگذار است اما توانایی ارائه عملکرد و اقدامات خود را در جلسه داوری ندارد و اجرای ضعیفی دارد.
همبنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف با بیان اینکه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد همزمان با دومین سالگرد درگذشت این استاد فقید برگزار میشود، گفت: مراسم اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد مهرماه سال جاری برگزار میشود.
وی در تشریح جوایز اعطایی اظهار کرد: ۴۰ سکه بهار آزادی، ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی و بنیاد ملی علم، تندیس و سپاسنامه به برگزیدگان جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد اعطا میشود.