متن گزارش
📢 در سیزدهمین نشست بینالمللی اندیشکده حکمرانی شریف در سال جاری میلادی مطرح شد:
بندر چابهار تنها راه دسترسی هند به آسیای مرکزی است، رونمایی از کریدور جدید اقتصادی در اجلاس سران گروه بیست، مترادف رها شدن چابهار نیست
🔻 سفیر سابق هند در قزاقستان، سوئد و لتونی، آقای آشوک سجانهار: سیاست خارجی از موفقترین حوزههای کاری نخستوزیر مودی بوده است و سیاست همسایگی از ابتدا در اولویتهای وی قرار داشت. ما ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس را همسایه تاریخی خود میدانیم.
🔻هند از دیاسپورای خود در جهان سالانه 100 میلیارد دلار درآمد دارد که 30 درصد آن، از قریب 9 میلیون نفر نیروی کار در خاورمیانه حاصل میشود.
🔻 حلّ چالش حاکمیّت افغانستان از جمله مواردی است که ایران و هند میتوانند در آن همکاری کنند.
🔻 اگر هند میخواهد رشد کند لازم است با آمریکا رابطه داشته باشد. اختلافات هند و چین ربطی به آمریکا ندارد و به اقدامات پکن مربوط است.
🔻 سیاست خارجی هند مبتنی بر «تعّهد چندگانه» است. پس رابطهی خوب با آمریکا به این معنی نیست که نمیتوانیم با روسیه هم رابطهی خوبی داشته باشیم. مودی هند را «دوست همه جهان» و یکی از کشورهای پیشران جنوب جهانی میداند.
🔻 مهندس سید مهدی نبیزاده، معاون سابق وزارت امورخارجه و سفیر سابق ج.ا.ایران در هند: رابطهی ایران و هند پس از انقلاب اسلامی، صرف نظر از آمد و رفت دولتها همواره با ثبات بوده است.
🔻 در نتیجهی تحریمها تجارت ایران و هند، به نزدیک صفر رسیده بود.
🔻 تقویّت روابط با همسایگان، برای تهران و دهلی یک اولویت در سیاست خارجی است.