اندیشه‌ورزان و سیاست‌گذاران می‌توانند نامزد دریافت جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد شوند.

اندیشه‌ورزان و سیاست‌گذاران می‌توانند نامزد دریافت جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد شوند.

اخبار و رويدادها





عضو کمیته علمی جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد و مشاور نوآوری رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد می‌تواند به برون‌رفت از شرایط کنونی کمک کند، اظهار کرد: روشن‌شدن اهمیت سیاست‌گذاری و سیاست‌ورزی عرصه حکمرانی سبب افزایش انگیزه افرادی می‌شود که در نهادهای فکری و سیاست‌گذاری فعالیت می‌کنند.

مجید دهبیدی‌پور در گفت‌وگو با دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، درباره چرایی ضرورت ایجاد جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد اظهار کرد: نیازمند برنامه‌ها، اندیشه‌ها و سیاست‌هایی هستیم که بر مشکلات کنونی چیره شویم و از شرایط کنونی گذر کنیم. ایجاد جوایزی مانند جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد می‌تواند این پیام را که مساله سیاست‌گذاری مانند مسائل حوزه اجرایی از اهمیت فراوانی برخوردار است، ارسال کند.

وی ادامه داد: اگر در عرصه سیاست‌گذاری از یک سیاست یا روش اشتباه پیروی کنیم؛ در زمینه نتیجه‌گیری از یک سیاست انجام شده با مشکلاتی مواجه می‌شویم.

رئیس سابق پارک علم‌وفناوری دانشگاه صنعتی‌شریف خاطرنشان کرد: اهمیت سیاست‌گذاری و سیاست‌ورزی عرصه حکمرانی باید برای مخاطبان روشن شود. روشن‌شدن اهمیت سیاست‌گذاری و سیاست‌ورزی عرصه حکمرانی سبب افزایش انگیزه افرادی می‌شود که در نهادهای فکری و سیاست‌گذاری فعالیت می‌کنند.

عضو کمیته علمی جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ادامه داد: ایجاد انگیزه در میان افراد فعال در نهادهای فکری و سیاست‌گذاری سبب می‌شود که برای طراحی سیاست‌ها هم انگیزه لازم را داشته باشند. در چنین شرایطی، افراد فعال در نهادهای فکری و سیاست‌گذاری درخواهند یافت مسائل حوزه سیاست‌گذاری اگر از مسائل اجرایی مهم‌تر نباشد، کم اهمیت‌تر نیست.

دهبیدی درباره نامزدهای اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد گفت: اندیشه‌ورزان و سیاست‌گذاران می‌توانند نامزد دریافت جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد شوند. همچنین افرادی که برای حل مسائل کشور راه‌حل ارائه می‌دهند بیشترین صلاحیت برای اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد را دارند.

وی با بیان اینکه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد بر عرصه حکمرانی کشور اثرگذار است، خاطرنشان کرد: این جایزه می‌تواند از چند وجه بر عرصه سیاست‌گذاری کشور اثرگذار باشد. نخست اینکه سبب ارتقاء کمی و کیفی اندیشه‌ها می‌شود، ایجاد این جایزه سبب ارتقاء کمی اندیشه‌ها می‌شود و به دلیل اینکه سطح رقابت با افزایش اندیشه‌ها ارتقاء می‌یابد، کیفیت اندیشه‌ها بهتر می‌شود.

عضو کمیته علمی جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ادامه داد: افزایش تعداد اندیشه‌ورزان از دیگر وجوه آثار جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد بر عرصه حکمرانی کشور است. جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد می‌تواند سبب ایجاد انگیزه در میان اندیشه‌ورزان و در نهایت افزایش تعداد اندیشه‌ورزان حوزه سیاست‌گذاری شود.

مشاور نوآوری رئیس دانشگاه صنعتی شریف درباره سومین تاثیر جایزه روستاآزاد بر عرصه حکمرانی گفت: سومین تاثیر، مربوط به حاکمیت می‌شود. حاکمیت باید در حوزه سیاست‌گذاری به نحوی عمل کند که اندیشه‌ورزان را در کانون توجه قرار دهد و از آثار حضور آنها بهره برد. این جایزه می‌تواند در این زمینه نیز اثرگذار باشد.

گفتنی است جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد شامل ۴ محور «فناوری حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی»، «نوآوری سیاستی» و «فرهنگ حکمرانی» است. جوایز این دوره نیز شامل ۶۰ سکه بهار آزادی، ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی و بنیاد ملی علم، مدال و سپاس‌نامه است.

سازمان‌های دولتی و خصوصی، موسسات فرهنگی، موسسات ارتباطات بین‌الملل و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تا 10 شهریورماه 1403 فرصت دارند با مراجعه به وبسایت جایزه روستاآزاد به نشانی https://www.roostaazadprize.org فرم معرفی نامزد را تکمیل کنند.