ظریف: در راستای تنظیم‌گری متعادل، نیازمند قانون جامع تنظیم‌‌گری هستیم

ظریف: در راستای تنظیم‌گری متعادل، نیازمند قانون جامع تنظیم‌‌گری هستیم

انديشكده حكمراني شريف , تنظیم گری , اخبار و رويدادها


حوزه سیاستی : نظام حکمرانی
تاریخ رویداد ۲۳ مهر ۱۴۰۳




نشست «دولت چهاردهم و شبکه ملی تنظیم‌گری» از سلسله‌نشست‌های «برای ایران» که در معاونت راهبردی ریاست جمهوری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اندیشکده حکمرانی شریف، دومین نشست از سلسله نشست‌های «برای ایران» با موضوع «دولت چهاردهم و شبکه ملی تنظیم‌گران» با حضور محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهو؛ مصطفی زمانیان، رئیس سابق مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری؛ و همچنین محمدصادق امامیان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبی؛ برگزارشد.

دکتر محمدجواد ظریف که عهده‌دار معاونت راهبردی ریاست جمهوری است، در این نشست در مورد شبکه تنظیم‌گری اینگونه عنوان کرد: اکنون شبکه تنظیم‌گری در مرحله تکوین خود قرار دارد و معاونت راهبردی آمادگی این را دارد که میزبانی شبکه تنظیم‌گری در این مرحله باشد. ان‌شاءالله در مرحله‌ی بعد شبکه تنظیم‌گری محل بهینه خود را در دولت خواهد یافت؛ در واقع، دولت باید این تصمیم را اتخاذ کند که کدام نهاد اجرایی میزبان شبکه تنظیم‌گری و پیاده‌سازی سیاست‌های تنظیم‌گری باشد و به مقر اصلی آن تبدیل شود.

معاون راهبردی رییس جمهور افزود: نگرش دولتِ آقای پزشکیان به موضوع تنظیم‌گری، یک نگرش میانه و اعتدالی است‌. در همین راستا، قانون جامع تنظیم‌گری باید نوشته شود و زحمت نوشتن آن برعهده‌ی خود سیاست‌نامه‌نویس این طرح، یعنی اندیشکده حکمرانی شریف است. 

در ادامه دکتر سیدمحمد صادق امامیان، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و هم‌بنیان‌گذار اندیشکده حکمرانی شریف بیان داشت:

پس از طی مراحل مختلف در سیر تطور تنظیم‌گری، اکنون در مرحله‌ی نظام تنظیم‌گری قرار گرفته‌ایم و نیازمند نوعی نگاه سیستماتیک به تنظیم‌گری و عزم و اراده‌ی دولت مبنی بر پیاده‌سازی واقعی تنظیم‌گری هستیم.

در همین راستا وی افزود: برای پیاده‌سازی نظام تنظیم‌گری نیاز است تا دولت چهاردهم تنظیم‌گری را هم به‌عنوان گفتمان و هم به‌عنوان یک سیاست اجرایی برای خود تعریف کند.

در ادامه دکتر مصطفی زمانیان، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و رییس سابق مرکزبررسی‌های استراتژیک گفت:

نپرداختن به تنظیم‌گری دولت را دچار تباهیدگی می‌کند و جریان تنظیم‌گری تحول نسلی و راهبردی در دولت ایجاد خواهد کرد.

حرکت به سمت دولت تنظیم‌گر باید به یک نهضت فراگیر تبدیل شود.

وی افزود: مفهوم تنظیم‌گری در دولت‌های مختلف تکرار شده است و کاملا در مسیر وفاق جمعی که شعار این دولت است قرار دارد.

دکتر زهره عالی‌پور، رییس سازمان خصوصی‌سازی نیز عنوان داشت: دنیای جدید دنیای سه‌جانبه‌گرایی است و علاوه‌بر دولت و بخش خصوصی، تنظیم‌گر نیز نقشی اساسی ایفا می‌کند.

وی افزود: سازمان خصوصی‌سازی در کنار شبکه تنظیم‌گری و معاونت راهبردی، خواهد بود و پیگیر اجرایی‌سازی واقعی تنظیم‌گری است.

گزارش تصویری