اولین مدرسه تخصصی تنظیم گری توسط مرکز مطالعات توسعه و رقابت با همکاری خانه اندیشه ورزان ایران، در چهار محور برگزار می گردد.
در هر پرونده قضایی، با فرض سلامت قاضی، هر چه قاضی مدتزمان بیشتری را برای کشف حقیقت صرف نماید، احتمال تصمیم درست و رسیدن به عدالت در پرونده بالاتر خواهد بود.
راهکارهای سیاستی دقیق از دل بحث و گفتوگو متولد میشود! نشست اول از مجموعه رویدادهای تحولگرایی در رسانه عمومی سه شنبه 24 اسفند برگزار میشود.
اقتصاد رفتاری, اقتصاد سیاسی, برنامههای انجام شده, حوزه های تخصصی, کانال اقتصاد رفتاری تابهحال برایتان سؤال شده که تا چه اندازه میتوان افراد را به انتخاب چیزهایی که برای آن آماده نبودهاند یا آن را نمیخواستند، وادار کرد؟
رسانه خدمت عمومی: مفهومی خانه به دوش در نظام رسانه ای ایران
جهانیشدن، تضعیف حاکمیتهای ملی، چاق شدن فضای مدنی و افزایش تعاملات فرهنگی منجر به دور شدن از جامعه منزوی شده است و فرهنگ بومی جوامع را با چالش روبرو کرده است. ازآنجاکه فضای مجازی چون تعاملی است، جذابیت بیشتری برای کاربران ایجاد کرده است و به ممزوج شدن کاربر و رسانه انجامیده است. درنتیجه، چالشهای پیش روی فرهنگ بومی را تشدید کرده است.
در چند دهه اخیر دانشمندان توجه ویژه ای به بررسی ابتکارت خالقانه مرتبط با پایداری شهری کرده اند. در همین زمان ورود تکنولوژی های وب 0.0 و ابزارهایی مانند تلفن های هوشمند و اینترنت به نوبه خود منجر به تشدی جریانات حکمروایی پایین به باال و دموکراتیک شده و بدین ترتیب رویه های جمع سپاری به عنوان پاسخی مبتکرانه به برخی از مسائل موجود در حوزه پایداری شهری و با بهره گیری از ظرفیتهای به وجود آمده ناشی از پیشرفت تکنولوژی و علوم ارتباطی، وارد عرصه مدیریت شهرها گردید.
اندیشکده حکمرانی شریف ضمن حضور در پنجمین کنفرانس بین الملی سیاستگذاری عمومی (۵th International Conference on Public Policy- ICPP5) در بارسلونای اسپانیا، دو ارائه نیز در این کنفرانس خواهد داشت
اکنون با گذشت نیم دهه از فعالیتهای اندیشکده حکمرانی، دانش و بینشی حاصل شده است بسیار گرانبها. دانشی که از دل دانشگاه و مطالعات تخصصی حوزه های متنوع از سیاستگذاری و سیاستپژوهی برآمده و بینشی که از کاربست این دانش در میدان عمل و در مواجهه با مسائل پیچیده اجرایی در نهادهای مختلف تصمیم ساز به دست آمده است.
یکی از مبانی فرایند تهیه بودجه و ارائه لایحه آن به مجلس آن است که دولت برای کسب هرگونه درآمد و هزینه کرد آن درآمدها، نیازمند اجازه مردم (نمایندگان مردم) است.
نخستین کنفرانس مطالعات پارلمان و حکمرانی توسط مرکز مطالعات پارلمان با همکاری باشگاه سیاست پژوهی برگزار میشود.
این مجموعه مشتمل بر گزارشهای نسبتا کوتاهی از نقش نهادهای نظامی در کشورهای مختلف است. علل و دلایل فعالیت اقتصادی ارتش و نیروهای نظامی، ابعاد مثبت و منفی فعالیت ارتش و نیروهای نظامی در اقتصاد، الگوی فعالیت اقتصادی این نهادها، نقش فعالیت اقتصادی این نهادها در عملکرد اقتصادی هر کشور و … مهمترین محورهایی است که در این گزارشها مورد توجه قرار گرفته اند. تاکنون گزارش کشورهای چین، پاکستان و روسیه آماده شده است و تهیه گزارشهایی برای کشورهای کره جنوبی، آمریکا، ژاپن و … در دست اقدام است.
لایحه ی بودجه به عنوان مهم ترین سند مالی کشور اگرچه شاید جز چند صباحی مورد توجه کارشناسان و مردم نباشد اما سکان دار حرکت تمام دستگاهها است و تاثیرات شگرفی بر مسیر حرکت کشور دارد. فرآیند بودجه ریزی و تصویبش از جمله موضوعات گسترده و پیچیدهای است که برای تحلیل آن نیاز به ورود متخصصین از حوزههای متفاوت است.
دکتر روح الله هنرور مدیر گروه مطالعات دولت و بخش عمومی و سردبیر ماهنامه ، ابتدا در یادداشتی کوتاه از اهم فعالیت های گروه در ماههای پر رفت و آمد بهمن و اسفند می گوید و همچنین چشماندازی از فعالیتهای آینده گروه ارائه می دهد و سپس در یادداشتی تخصصی به تغییر و تحولات سازمان و نیروی انسانی سنتی دولت انگلستان میپردازد.
ا اســـتقرار دولت ســـیزدهم و انتصاب رئیس جدید ســـازمان اداری و اســـتخدامی، این ســـازمان که مهمترین متولـــی اصالح نظام اداری کشـــور اســـت دوره جدیدی از فعالیت خود را آغاز کرده اســـت.
در سلسله نشست های «از علم حکمرانی تا حکمرانی عالمانه» به بررسی نهادهای مشاوره سیاستی در ایران پرداخته میشود. در سومین نشست «از علم حکمرانی تا حکمرانی عالمانه» به مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی خواهیم پرداخت.
چرخههای منافع شکلگرفته پیرامون سیاست، قوانین، مقررات و سنتهای سیاستی نهادینهشده، انتظارات سیاسی - اجتماعی تثبیتکننده سیاست مذکور و نهایتا شبکه بازیگران و نهادهایی که درکنار هم یک حوزه و زیرنظام سیاستی را شکل میدهند، در یک همافزایی پیچیده هزینه تغییرات سیاستی را افزایش میدهند.